Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Effectieve Medicatie tegen Huiduitslag - Wat Werkt het Beste?

TWEEDELIJNSMEDICATIE

Alemtuzumab (Lemtrada®)

Alemtuzumab is het werkzame bestanddeel van Lemtrada, dat gebruikt wordt voor de behandeling van zeer actieve relapsing remitting MS** 2 . Alemtuzumab is sinds 2013 beschikbaar. Alemtuzumab bindt zich aan een bepaald eiwit, dat zich op witte bloedcellen bevindt, waardoor deze bloedcellen worden afgebroken. Hierdoor wordt de ziekteactiviteit geremd.

Alemtuzumab wordt in twee kuren via een infuus toegediend. Patienten worden hiervoor opgenomen in het ziekenhuis, voor de eerste kuur vijf dagen en de tweede kuur drie dagen. Bij de eerste kuur krijgt de patiënt één infuus per dag op vijf achtereenvolgende dagen. Na een jaar volgt de tweede kuur en krijgt de patiënt één infuus per dag op drie achtereenvolgende dagen. Uit onderzoek blijkt dat patiënten die werden behandeld met alemtuzumab minder MS aanvallen en minder (nieuwe) afwijkingen op de MRI-scan van de hersenen krijgen. Vanwege het bijwerkingenprofiel wordt alemtuzumab momenteel voornamelijk overwogen als mensen actieve ziekte hebben onder tweedelijns middelen.

Bij het toedienen van het infuus hebben veel patiënten bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, koorts, huiduitslag en vermoeidheid. Ook is er een verhoogd risico op infecties (vooral bovenste luchtweg- en urineweginfecties). Tijdens de kuren moeten de patiënten dan ook aanvullende medicatie krijgen om bijwerkingen te voorkomen of te verminderen en een listeriavrij dieet volgen. In zeldzame gevallen is er een risico op hart-en vaatziekten (zoals een beroerte) kort na de kuur of een longbloeding. Bovendien is er, tot vier jaar na het laatste infuus, een verhoogd risico op het ontwikkelen van ziektes die te maken hebben met ontregeling van het afweersysteem ('auto-immuunziekten'), waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen lichaamseigen weefsel. Het meest komen antistoffen tegen de schildklier voor, waardoor deze te snel of te traag gaat werken en er medicijnen gegeven moeten worden. Zeldzaam zijn antistoffen tegen bloedplaatjes en nieren. Vanwege deze mogelijke bijwerkingen worden de bloedwaardes tot 4 jaar na de laatste kuur elke maand gecontroleerd.

Behandeling van MS met medicijnen

Dimethylfumaraat (Tecfidera®)

Sinds 2014 kan dimethylfumaraat (Tecfidera) worden voorgeschreven aan mensen met relapsing-remitting MS. De manier waarop dimethylfumaraat werkt is onbekend. Er zijn wel aanwijzingen dat het middel de werking van het afweersysteem verandert. Bij mensen met MS die dit middel gebruiken worden minder nieuwe afwijkingen op de MRI-scan van de hersenen gezien en ze hebben minder MS aanvallen.

Dimethylfumaraat is een capsule die tweemaal per dag moet worden ingenomen.

Vrouwen die zwanger willen worden, worden geadviseerd om te stoppen met dimethylfumaraat op het moment dat zij stoppen met middelen die een zwangerschap voorkomen. In overleg met de neuroloog kan overwogen worden om te stoppen met dimethylfumaraat op het moment van een een positieve zwangerschapstest.

Diroximelfumaraat (Vumerity®)

Diroximelfumaraat is een capsule die tweemaal per dag moet worden ingenomen.

De meest voorkomende bijwerking is blozen ("flushing").Vaak gaat dit gepaard met een warm gevoel of jeuk. Ook kunnen maag-darmklachten (diarree, misselijkheid, maagpijn) optreden. Deze bijwerkingen komen vooral de eerste maanden van de behandeling voor. Minder vaak wordt een daling van het aantal witte bloedcellen, een toename van leverenzymen in het bloed gezien of eiwitten in de urine. Bij een te laag gehalte aan witte bloedcellen (met name lymfocyten) is men vatbaarder voor (vooral) virale infecties. Soms is het dan beter de behandeling te stoppen.

Vrouwen die zwanger willen worden, wordt geadviseerd om te stoppen met diroximelfumaraat op het moment dat zij stoppen met middelen die een zwangerschap voorkomen. In overleg met de neuroloog kan overwogen worden om te stoppen met diroximelfumaraat op het moment van een positieve zwangerschapstest.

Glatirameeracetaat (Copaxone®, Glatirameeracetaat Mylan®)

Seborroïsch Eczeem en hoe te behandelen

Laat hieronder een reactie achter:

Yep, ik dep de eczeemplekjes met witte natuurzijn die ik bij de appie haal.
Een rond watje dopen in de azijn en 5 seconden op 1 plekje leggen. Effe een dansje maken want het prikt enorm. Na 2 minuten doe je het volgende plekje. Zo behandel ik beide handen in 2 ronden. Bij de 2de ronde die veel minder prikt, zie je dat het eczeem verdwenen is.
Je plast er bijna van in je broek zo erg prikt het maar het resultaat is voor mij verbluffend.
Daarnaast neem ik ca 3000 mg vitamine C (amla plus, an ancient ayurvedic herb van Pure planet
Non gmo, organic and guten free)
Calcium-magnesium-zink van solgar neem ik er 4 van per dag.
Misschien dat het voor een ander ook kan helpen. I hope so.
Vriendelijke groet,
mim daniels

30 jaar lang (cortisone) creme gesmeerd. Nu 1 jaar aan de paardenmelk. Mijn huid ziet er veel veel beter uit. Minder rood en minder schilferig en hier en daar is de eczeem zelfs verdwenen. Ook de jeuk is veel minder geworden. Door het drinken van paardenmelk en het smeren van paardenmelkcreme. Durf na jaren weer eens te zwemmen met mijn kleinkinderen. Een middel uit de natuur en geen rotzooi!

Robert Jan Hendriks schreef:

Ja, ik heb het net geprobeerd en het prikte niet zoveel,maar ik denk dat ik dit 2 keer in 1 week ga doen want het is nu al wat over.

Ik heb eczeem aan me oog kan ik deze methodes ook voor me oog gebruiken? Als het vlak naast je oog zit, dan is dat prima. Maar wees wel voorzichtig!

Denk dat het ook uitmaakt wat voor eczeem je hebt. Had steeds als ik mijn sandalen droeg, waar denk ik iets over heen gekomen is, dat ik een rare plek kreeg op mijn voet. Maar nu in de winter heb ik die plek ook. Volgens de huisarts waar ik laatst was was het eczeem. Die heeft een eng spulletje voorgeschreven maar ik weet het niet. Liever wat natuurlijks. Denk dat het in mijn geval meer aan de buitenkant zit dan bij constitutioneel eczeem.

Algemene adviezen

Als je last hebt van eczeem, is het zaak om je voedingspatroon en/of levensstijl enigszins aan te passen. Naast de natuurlijke behandelingen waar ik later op terug kom, zijn er in ieder geval een paar algemene adviezen:

  • Douchen is prima, maar beslist niet té warm en niet té vaak. Een warme douche droogt namelijk je huid uit, iets wat beslist niet goed is voor je eczeem.
  • Probeer uit te zoeken welke stoffen je eczeem triggeren voor een uitbraak.
  • Heb jij veel stress in je leven? Eczeem reageert heel sterk op stress, omdat deze het immuunsysteem uitschakelt zodat de eczeem de vrije hand heeft.
  • Probeer je weerstand, je immuunsysteem, sterker te maken.
  • Gebruik huidverzorgingsproducten die vrij van parfum zijn, hypoallergeen zijn en lekker vet zijn.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!