Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Effectiviteit van Micellair Water bij Acne

Micellair water, bondgenoot van de schoonheidsroutine

Er zijn veel huidverzorgingsproducten en het is gemakkelijk om te verdwalen in deze ingewikkelde wereld als je het voor de eerste keer benadert of weinig bekend bent met de schoonheidssector: ook de nieuwe producten evolueren voortdurend en het is gemakkelijk om de weg kwijt te raken. Laten we beginnen met te zeggen dat een perfecte schoonheidsroutine essentiële stappen omvat, die beginnen met een goede gezichtsreiniger, één of twee keer per week afgewisseld met een delicate peeling of scrub om oude cellen uit het gezicht te verwijderen en de poriën te openen. Direct daarna wordt een toner aangebracht om de huid voor te bereiden op het ontvangen van het serum of de dag/nachtcrème en kun je doorgaan met de make-up.

Experts raden aan om overdag het hele jaar door een zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-stralen, de beste bondgenoot tegen vroegtijdige huidveroudering! Maar wat moeten we doen wanneer het tijd is om make-up te verwijderen? Op dit punt zijn de oplossingen verschillend, variërend van de klassieke reinigingsmelk tot make-upreinigingsdoekjes tot het modernere micellaire water.

WAARIN VERSCHILLEN PUISTJES OP DE RUG VAN DIE IN HET GEZICHT?

Hoewel puistjes op de rug qua uiterlijk overeenkomsten kunnen vertonen, zijn er drie belangrijke verschillen tussen de twee:

1. Grootte: de huidporiën op de rug zijn groter dan die in het gezicht, wat betekent dat ze gemakkelijker verstopt raken met overtollig talg, dode huidcellen en bacteriën.

2. Ernst: puistjes op de rug kunnen pijnlijker zijn dan puistjes op andere plekken omdat de huid op de rug veel dikker is, waardoor puistjes dieper onder het oppervlak kunnen ontstaan.

3. Behandeling: de huid op de rug is minder gevoelig voor topische acnebehandelingen vanwege de dikte. Een voorbeeld is benzoylperoxide, dat kan helpen om bacteriën te bestrijden die bijdragen aan sommige vormen van puistjes. Bovendien kan het gebruik van topische behandelingen duur zijn vanwege het grote oppervlak van de rug, dus kiezen voor een orale behandeling kan kosteneffectiever zijn.

WAT VEROORZAAKT PUISTJES OP DE RUG?

Net als andere delen van het lichaam, ontstaan puistjes op de rug wanneer de poriën verstopt raken met vuil, zweet en dode huidcellen. Daarnaast is er bij een huid die vatbaar is voor onzuiverheden vaak sprake van overmatige talgproductie, wat kan leiden tot ophopingen en verstoppingen op de rug. Andere onderliggende factoren kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van puistjes op de rug:

1. Wrijving door kleding: strakke kleding of zware rugzakken kunnen de huid irriteren en zo puistjes veroorzaken.

2. Hormonen: de overproductie van talg kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, waardoor acne tijdens de puberteit en menstruatieperiode vaak voorkomt.

3. Slechte hygiëne: het niet wassen van lakens en kleding kan leiden tot een ophoping van bacteriën die in de poriën vast komen te zitten en ontstekingen veroorzaken die leiden tot puistjes.

4. Dieet: sommigen kunnen puistjes op de rug opmerken als hun dieet te veel zuivel of koolhydraten bevat. Het eten van te veel koolhydraten kan de bloedsuiker- en insulineniveaus verhogen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan puistjes.

5. Familiale geschiedenis: als beide ouders acne hebben gehad, is de kans groter dat je ook acne zult krijgen. Bijvoorbeeld, één ouder kan een erfelijke aandoening hebben die leidt tot een hormonale disbalans die bijdraagt aan acne-uitbraken.

6. Huidverzorgingsproducten: sommige huidverzorgingsproducten kunnen de huid uitdrogen, wat overmatige talgproductie kan verergeren en puistjes kan verergeren.

7. Stress en angst: stress en angst kunnen de productie van cytokine-eiwitten triggeren. Deze eiwitten kunnen de talgklieren ontsteken, die op hun beurt overtollige talgolie produceren en uiteindelijk bijdragen aan puistjes.

Hoe gebruik je micellair water?

Je hebt niet veel schoonheidskennis nodig voor het aanbrengen van micellair water, het kan eenvoudig worden gemaakt door micellair water in een schoon wattenschijfje te laten weken. Veeg vervolgens zachtjes over het gezicht om vuil, make-up en zelfs mascara gemakkelijk te verwijderen.


Stap voor stap voor het gebruik van micellair water

1. Was je handen: Voordat je een gezichtsproduct gaat gebruiken, is het essentieel om te beginnen met het wassen van je handen, omdat dit ervoor zorgt dat je niet meer vuil op je gezicht en in je poriën wrijft.
2. Kies de juiste reiniger: Vervolgens moet je micellair water kiezen dat geschikt is voor je huidtype (droog, gevoelig, normaal). Verschillende micellaire waterproducten kunnen verschillende formules hebben voor jouw specifieke huidtype.
3. Doordrenk een wattenschijfje en veeg af: Neem je wattenschijfje, giet er royaal micellair water op en laat het snel intrekken, eenmaal doordrenkt, kun je het wattenschijfje vervolgens voorzichtig over het gezicht vegen.
4. Afwerken met een vochtinbrengende crème: de laatste stap is om de huid te kalmeren met een moisturizer of verzachtende gezichtscrème om dat extra beetje hydratatie toe te voegen.

KRIJGEN MANNEN VAKER PUISTJES OP DE RUG?

Hoewel zowel mannen als vrouwen rugacne kunnen krijgen, hebben mannen er meer kans op dan vrouwen. Een belangrijke factor is dat mannen een hoger testosteronniveau hebben, een hormoon dat onder andere kan leiden tot een verhoogde talgproductie, waardoor de poriën verstopt raken.

Puistjes op de rug zijn meestal geen symptoom van een onderliggende gezondheidstoestand. In sommige gevallen kunnen ze echter wel een teken zijn van een hormonale onbalans of een andere medische aandoening. Bijvoorbeeld, puistjes op de rug kunnen voorkomen bij vrouwen met de diagnose polycysteus ovarium syndroom (PCOS), een hormonale stoornis die acne kan veroorzaken.

Ook medicijnen kunnen leiden tot puistjes op de rug. Sommige medicijnen tegen depressie kunnen bijvoorbeeld acne veroorzaken als bijwerking. Als je puistjes opmerkt nadat je met een nieuwe medicatie bent begonnen, is het verstandig om ze in de gaten te houden. Raadpleeg een arts als ze aanhouden.

ZIJN PUISTJES OP DE RUG ALTIJD ACNE?

Puistjes op de rug zijn niet noodzakelijk een symptoom van acne. Ze kunnen ook verschijnen als gevolg van andere veel voorkomende huidaandoeningen, zoals:

1. Warmte-uitslag: dit ontstaat wanneer zweet in de zweetkanalen wordt opgesloten, wat kleine puistjes of rode bultjes veroorzaakt. Dit verdwijnt meestal vanzelf zodra de huid de kans krijgt om af te koelen.

2. Allergische reacties: voedingsintoleranties, zoals intoleranties voor zuivelproducten of gluten, kunnen bij sommige mensen leiden tot puistjes op de rug. Andere voedingsfactoren, zoals een hoge inname van suiker, verwerkt vlees, hoog glycemisch voedsel en fastfood, kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van puistjes op de rug.

3. Folliculitis: dit is een ontsteking van de haarzakjes, die kan leiden tot clusters van kleine rode bultjes die zich rond het haarzakje vormen.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!