Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Het Ultieme Middel Tegen Puistjes - Jouw Gids naar Een Zuivere Huid

Hoe kun je acne voorkomen?

Wanneer je last hebt van acne ga je op zoek naar een oplossing. Je komt heel veel oplossingen tegen. Iedereen heeft de oplossing, sommige helpen maar de meeste helpen totaal niet. Naast heel veel feiten vindt je ook heel veel fabels.

Bietensap tegen acne

Bietensap bevat allerlei ingrediënten die iets doen tegen de ontstekingen in je lichaam die voor puistjes kunnen zorgen. Het heeft een positief effect op de lever. Het barst van de antioxidanten.

Verder bevat bietensap foliumzuur en kalium. Acne kan een oorzaak zijn van een kalium tekort. Kalium is een belangrijk mineraal dat de werking van je nieren verbetert. In rode bietensap zit ook veel kalium wat je lichaam dus helpt om zichzelf te zuiveren.

Acne wordt veroorzaakt door chocolade en vet eten. Een regelrechte fabel!

Toen ik last had van acne mocht ik van mijn ouders geen chocolade meer eten en zo weinig mogelijk vet. Uiteraard doe je dit dan, omdat je graag van je acne af wil. Goed bedoeld toch? maar helpt dit?….. Nee, er was totaal geen effect!

Zorg er gewoon voor dat je gezond leeft en gezond eet. Dan ben je al een heel eind op weg!

Zijn alle puistjes hetzelfde? En waar op je lichaam komen ze voor?

Niet alle puistjes zijn hetzelfde en worden op dezelfde manier veroorzaakt. In deze blog bespreken we de puistjes die het meest voorkomen en wat je daartegen kan doen.
In de eerste plaats maken we onderscheid tussen mee-eters en puistjes. Van deze twee ervaren veel mensen het meeste ongemak. Wat zijn het nu precies en waar op je lichaam komen ze voor?

Mee-eters

Een mee-eter is een verstopping van je poriën. Vaak zijn mee-eters het voorstadium van een puistje, maar als je ze op tijd ontdekt, kan je voorkomen dat ze daadwerkelijk in puistjes veranderen.
Mee-eters kunnen een zwart kopje of een witte kop hebben. Mee-eters met een zwarte kop worden ook wel ‘open mee-eters’ genoemd. Het zwarte kopje is zwart omdat de talg die de porie heeft verstopt, in aanraking is gekomen met zuurstof. Een mee-eter met een zwart kopje kan je vaak makkelijk bestrijden met een gezichtsmasker, salicylzuur of met een geschikte olie. Meestal gaan ze snel weg.
De mee-eters met een witte kop zijn lastiger te bestrijden. Vaak liggen ze wat dieper onder je huid. Daar vormen ze meestal het begin van een onderhuids puistje. Als je zo’n witte, onderhuidse mee-eter op tijd ontdekt, kan je er met bijvoorbeeld groene klei voor zorgen dat de bacteriën die een puistje maken van de mee-eter, op tijd verwijderd worden.

Mee-eters kunnen over je hele lichaam voorkomen, maar vaak hebben mensen ze in hun gezicht. Vooral het voorhoofd, de neus, de kin, het gebied tussen de wenkbrauwen en de kaaklijn zijn bij veel mensen gevoelig voor puistjes. Mee-eters kunnen ook voorkomen op de rest van je lichaam. Mensen die gevoelig zijn voor acne, hebben vaak makkelijk mee-eters op hun schouders en rug.

Puistjes

Bij een puistje is de porie verstopt (mee-eter), en is deze verstopping gaan ontsteken door bacteriën. Een puistje voelt geïrriteerder en pijnlijker aan dan een mee-eter en valt meestal meer op. Ze zijn roder en dikker dan mee-eters. Sommige puistjes voel je ook echt ‘zitten’.
Net als bij mee-eters, hebben de meeste mensen last van puistjes op hun gezicht, rug en schouders. Puistjes op de billen of bovenbenen komen ook regelmatig voor.

Hoe ontstaat acne, mee-eters of puistjes?

Acne komt het meest voor bij jongens en meisjes tussen de 15- en 18-jarige leeftijd. Gedurende de puberteit neemt namelijk de productie van geslachtshormonen toe. Deze puberale hormoontoename leidt tot grotere talgklieren en verhoogde talgproductie. Het overschot aan gedroogde talg – in combinatie met hoorn, huidschilfers en bacteriën – doet de poriën verstoppen. De poriën zijn namelijk de uitgangen van de talgklier-follikels.

Talgklieren die verstopt zijn door ophoping van talg en huidcellen noemen we mee-eters. Een mee-eter barst na verloop van tijd open door de opeenstapeling van talg, waardoor de inhoud in de aangrenzende huid terechtkomt. Zodoende wordt de mee-eter een onderhuidse ontsteking die we kennen als een puistje.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!