Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Voorkom Puistjes met de Juiste Voeding

Een exfoliant gebruiken tegen puistjes

Een exfoliant op basis van salicylzuur is één van de beste producten om puistjes te voorkomen en te genezen. Het is een ander product dan een scrub. Een exfoliant is een product met een vloeibare of gel achtige structuur, zonder scrubkorrels. Je brengt het aan na het reinigen van je gezicht met een cleanser en toner, het liefst voor de nacht. Je kan het product met een watje of met je vingers aanbrengen en voorzichtig inmasseren. Wat de exfoliant vervolgens doet, is op een milde manier zorgen dat dode huidcellen makkelijker loslaten. De onzuivere huid knapt hier op de volgende manieren van op:

  • Puistjes en mee-eters worden voorkomen, doordat de poriën minder snel verstopt raken.
  • Bestaande puistjes verdwijnen sneller.
  • De huid voelt glad en zacht aan.
  • De huid wordt egaler en stralender door het verwijderen van de dode huidcellen. Het is daarom ook een perfect product voor de huid vanaf 30 jaar (met puistjes), omdat dode huidcellen minder makkelijk loslaten naarmate je huid ouder wordt. Je huid kan dan makkelijk wat doffer worden. Een exfoliant zorgt voor een mooie teint.

Met een exfoliant kan je puistjes voorkomen en verminderen op je hele gezicht, waarmee het een geschikt product is voor:

  • je voorhoofd
  • puistjes en mee-eters op je kin
  • puistjes tussen je wenkbrauwen
  • puistjes en mee-eters op je neus
  • je kaaklijn
  • je wangen

Een exfoliant is een minder geschikt product voor rond je ogen, al hebben de meeste mensen rond de ogen niet veel last van puistjes.

Dit is belangrijk om te weten als je een exfoliant wilt gaan gebruiken en aanschaffen

De exfoliant is één van de beste middelen om de huid met puistjes en mee-eters te ondersteunen en te verzorgen. Daarbij helpt het om puistjes te voorkomen en te genezen. Tot slot maakt een exfoliant je gezicht ook nog eens fris en egaal. Allemaal pluspunten dus. Belangrijk is wél dat je het product goed gebruikt, want anders geeft het geen, of zelf een averechts effect.
Hier moet je rekening mee houden:

Acne en voeding


Acne en voeding wordt hier behandeld. Door enkele voedingsmiddelen te vermijden kan het een stuk verbeteren of helemaal verdwijnen. Acne is een huidaandoening die meestal bij jongeren in de puberteit voorkomt. Het wordt ook wel acne vulgaris, pukkeltjes of jeugdpuistjes genoemd. Het wordt veroorzaakt door ontstoken talgklieren. Talgklieren komen vooral voor op het gezicht, de nek, rug en schouders. Talg vormt een beschermend laagje op de huid. Het is een vettige stof die via kleine openingen in de huid, de poriën, naar buiten komt. Als de talgkliertjes verstopt raken, gaan ze ontsteken. De talgklieren raken onder meer verstopt door bacteriën, dode huidcellen en talg. Zo ontstaan de puistjes. Vaak verdwijnt het na het 25e levensjaar. Sommige mensen kunnen echter langer last hebben van acne. Deze aandoening wordt vooral als vervelend en onaangenaam ervaren. Het is echter een geheel onschuldige aandoening.

Verschijnselen acne

Er zijn verschillende vormen bekend. Acne uit zich in comedonen en puistjes. Comedonen staan ook wel bekend als mee-eters. Het zijn zwarte puntjes die door de open, ontstoken talgklieren naar buiten komen. Comedonen ontsnappen niet aan het oog. Daarnaast kunnen ze jarenlang blijven zitten. Ze zorgen voor grove poriën en de huid ziet er onrustig uit.

Als de talgklieren onder de huid verstopt raken, dan worden het rode plekjes op de huid. Deze rode plekken zijn de welbekende puistjes, wat ook later abcessen kunnen worden. Het is goed te herkennen aan het gele pus kopje. De kunst is om er vanaf te blijven. Dit geldt ook voor de mee-eters. Als het puistje wordt uitgeknepen kan het littekens achterlaten. Tevens kan de acne verergeren, als de puistjes worden uitgeknepen.

Ook kunnen de talgklieren verhoornen. Verhoornen betekent dat de cellen langzaam uitdrogen en uiteindelijk afsterven. Dat blokkeert de uitgang voor het pus en de talg die naar buiten willen. Hierdoor kan de talg niet naar buiten en ontstaat een mee-eter of puistje.

Puistjes op je kin? Oorzaak & bestrijden met 7 tips

Heb je weer zo’n vervelend puistje op je kin? Irritant! Waar komen die puistjes vandaan en hoe kom je er vanaf?

Puistjes op je kin ontstaan wanneer de poriën verstopt raken door overtollige olie en dode huidcellen. Deze pluggen, die vaak op de kin te vinden zijn, ontstaan uit klodders huid en olie die voorkomen dat dode huidcellen afschilferen.

Soms komen bacteriën die van nature op je huid leven achter deze verstoppingen terecht. Als de bacteriën in je porie groeien, veroorzaken ze de roodheid en ontsteking die typisch zijn voor puistjes. Afhankelijk van de hoeveelheid ontsteking en bacteriën kan je puistje een whitehead ontwikkelen of cystevormig worden.

Inhoud van dit artikel

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!