Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Hoe Kom Je Van Kleine Puistjes Op Je Rug Af?

Puistjes bij baby’s

Puistjes en blaasjes komen bij pasgeboren baby’s regelmatig voor. Er zijn verschillende aandoeningen die deze huidafwijkingen kunnen veroorzaken. Sommige zijn heel zeldzaam, terwijl anderen weer heel vaak voorkomen. In deze folder zullen de vijf belangrijkste oorzaken van puistjes en blaasjes bij de pasgeboren baby worden besproken die niet door infecties worden veroorzaakt.

Borelingboutons komen heel veel voor: ongeveer de helft van alle pasgeborenen ontwikkelt ze. De huidafwijkingen ontstaan in de regel in de eerste week na de geboorte. Het zijn 1 tot 3 mm grote wit-gele puistjes op een rode bodem . Sommige plekken komen in de ontwikkeling overigens niet verder dan een rood vlekje . Ze kunnen voorkomen op de romp, het gelaat en aan de armen en benen, maar er is een duidelijke voorkeur voor de romp. Aan de handpalmen en voetzolen komen ze niet voor.
Soms ontwikkelt de baby maar enkele borelingboutons, maar er kunnen velden van wel honderden puistjes ontstaan.
De oorzaak van borelingboutons is onbekend.
De huidafwijkingen geven weinig tot geen klachten, verdwijnen vanzelf binnen 10 dagen en behandeling is daarom niet nodig.

Tips bij acné op de borst

De meeste wasgels die acné bestrijden, bevatten actieve ingrediënten die overtollig talg in de huid en bacteriële ontstekingen verminderen. Het meest voorkomende actieve ingrediënt is salicylzuur. Dit bèta-hydroxyzuur vermindert de ontsteking en de talgproductie terwijl het verstopte poriën binnendringt.

Een ander ingrediënt om naar te zoeken is benzoylperoxide, zoals in dit product. Benzoylperoxide doodt bacteriën die acné veroorzaken, dus het is het meest effectief bij ontstoken acné en bij gebruik naast talgremmende producten. Houd er rekening mee dat benzoylperoxide stof bleekt, waardoor je vlekken op kleding of beddengoed kunt krijgen.

Alfahydroxyzuren, zoals glycolzuur, stoten dode huidcellen af ​​waardoor de kans op verstopping van de poriën verkleint wordt. Je kunt ook kiezen voor scrubs die mechanisch exfoliëren, deze bevatten licht schurende ingrediënten.

Indien de huid niet goed reageert op bovenstaande middelen, dan kan je overwegen om medicatie te gebruiken. De meest voorkomende soorten voorgeschreven medicatie voor acné zijn retinoïden, zoals tretinoïne en adapaleen. Deze behandelen acné door de vorming van microcomedonen (de eerste fase van acnévorming) te voorkomen en ontstekingen te verminderen. Andere medicatie voor acné op de borst zijn antibiotica of azelaïnezuur.

Tips tegen acne op je rug

Gelukkig zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen om je bacne onder controle te krijgen of te voorkomen, zodat je je hiervoor niet meer hoeft te schamen. Hieronder lees je onze tips.

Tip 1: Reinig en exfolieer je rug
Was je rug dagelijks goed om overtollig talg en bacteriën te verwijderen. Je rug wassen met water is meestal niet genoeg om het vet en vuil van je huid te verwijderen. Als je je rug reinigt, zorg dan voor producten met een milde ingrediënten, die je huid niet irriteren.

Goede ingrediënten om op te letten in je reiniger of exfoliant zijn: salicylzuur, glycolzuur en retinol.

Tip 2: Hydraterende bodylotion op waterbasis
Wanneer je je huid hebt gereinigd, smeer je daarna dan in met een hydraterende bodylotion op waterbasis. Op deze manier droogt je huid niet uit. Dit is belangrijk, omdat je huid anders meer talg gaat produceren en er weer een onzuivere huid ontstaat.

Tip 3: Kleding wassen
Was je kleding nadat je het hebt aangehad. Vooral als je hebt gesport en veel hebt gezweet is het belangrijk dat je je kleding snel uittrekt, zodat het niet te lang aan je huid kleeft. Het beste is om direct te douchen en je huid weer te reinigen.

Tip 4: Draag losse kleding van natuurlijk materialen
Het grootste gedeelte van de dag komt je huid in aanraking met kleding. Kleding van natuurlijke materialen is fijner voor je huid wanneer je huid snel geïrriteerd raakt, het ademt namelijk beter dan synthetische stoffen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld: katoen, linnen en zijde. Stoffen die je wil vermijden zijn: polyester, acryl en nylon. Huidirritaties kunnen ook veroorzaakt worden door te strakke kleding. Dit is slecht voor je bloedcirculatie.

HOE KUN JE VAN PUISTJES OP DE RUG AFKOMEN?

1. Houd je huid schoon: naast het voorkomen van het ontstaan van puistjes op de rug, is het schoonhouden van je huid ook een remedie. Zorg er echter voor dat je niet te hard schrobt.

2. Was regelmatig je lakens en handdoeken: dit zal helpen om een ophoping van bacteriën te vermijden.

3. Krab of knijp je puistjes niet: hierdoor zal de verschijning van puistjes verergeren, kan het pimple met bacteriën besmet raken en kan het na verloop van tijd ook littekens veroorzaken.

4. Kies voor een dunne, matterende zonnebrandcrème: dikkere lichaamszonnebrandcrèmes kunnen de poriën verder verstoppen, dus het gebruik van een dunne zonnebrandcrème op aangetaste gebieden zal helpen om dit risico te minimaliseren. De NIVEA SUN UV Gezicht Shine Control SPF30 50ML is, hoewel bedoeld voor het gezicht, hier een ideale keuze omdat de lichte formule effectieve en directe UV-bescherming biedt terwijl het teveel aan olie van het huidoppervlak wordt geabsorbeerd.

5. Gebruik een plekbehandeling: als je een klein aantal puistjes behandelt, kun je een plekbehandeling gebruiken die Benzoylperoxide of salicylzuur bevat, die kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en de poriën schoon te houden.

6. Topische behandelingen: afhankelijk van het aantal puistjes kun je kiezen voor een vrij verkrijgbare topische behandeling. Deze bevatten meestal de hierboven genoemde ingrediënten in combinatie met AHA's, die effectief kunnen zijn bij het behandelen van symptomen van rugacne.

7. Orale behandelingen: een orale behandeling kan kosteneffectiever zijn als een groot deel van de huid is aangetast. Bij het overwegen van deze optie is het het beste om eerst een dermatoloog te raadplegen, zodat zij het meest geschikte behandeling voor je kunnen aanbevelen en voorschrijven.

8. Raadpleeg een dermatoloog: als je puistjes aanhouden en je je zorgen maakt over littekens, praat dan met een dermatoloog. Zij kunnen beoordelen of je een onderliggende aandoening hebt en advies geven over verdere behandeling.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!