Blog

De Beste Manieren om Puistjes te Verwijderen - Effectieve Tips en Behandelingen

Hoe puisten te bedekken

Gebruik concealer en foundation om puistjes te verbergen.

Het gebruik van concealer en foundation

Concealer en foundation kunnen handige hulpmiddelen zijn om puisten te camoufleren en je zelfvertrouwen te vergroten. Met concealer kun je specifieke puistjes en rode plekken aanpakken.

Kies een concealer die past bij jouw huidskleur en breng deze voorzichtig aan op de probleemgebieden met een kleine kwast of je vingers. Foundation kan helpen om de algehele kleur en textuur van je huid te egaliseren.

Kies een formule die geschikt is voor jouw huidtype, breng het gelijkmatig aan met een penseel of een make-upsponsje. Vergeet niet om beide producten zorgvuldig te blenden voor een natuurlijk resultaat.

Tips voor natuurlijke make-up

Natuurlijke make-up kan helpen om puistjes te bedekken en je zelfvertrouwen te vergroten. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen:

  1. Gebruik een concealer met natuurlijke ingrediënten om puistjes te camoufleren.
  2. Kies voor een foundation op basis van mineralen, die de poriën niet verstopt.
  3. Vermijd zware make – upproducten en kies in plaats daarvan voor lichte formules die ademend zijn.
  4. Reinig je gezicht goed voordat je make – up aanbrengt, om de kans op nieuwe puistjes te verminderen.
  5. Zorg ervoor dat je kwasten regelmatig worden gereinigd, om bacteriën te voorkomen.
  6. Kies voor natuurlijke lippenstift en oogmake – up, zonder irriterende chemicaliën.
  7. Vergeet niet om je make – up aan het einde van de dag grondig te verwijderen, om verstopte poriën te voorkomen.

Het belang van het vervangen van make-up kwasten

Het is essentieel om make-up kwasten regelmatig te vervangen om puistjes te voorkomen. Make-up kwasten kunnen namelijk bacteriën en vuil verzamelen, wat kan leiden tot verstopte poriën en ontstekingen op de huid.

Door regelmatig je make-up kwasten te vervangen, zorg je ervoor dat je altijd met schone kwasten werkt en verminder je de kans op het ontwikkelen van puistjes. Daarnaast kunnen oude make-up kwasten ook de verspreiding van bacteriën bevorderen, dus het vervangen ervan is een belangrijk onderdeel van een goede hygiëne- en huidverzorgingsroutine.

Hoe ontstaan mee-eters?

Hoe een mee-eters ontstaat is simpel. Je porie is namelijk verstopt geraakt door zweet, dode huidcellen en een teveel aan talg. Doordat dit vuil zich heeft opgehoopt raakt de doorgang verstopt en ontstaat er een mee-eters. Dit geldt zowel voor witte mee-eters (gesloten comedonen) en zwarte mee-eters (open comedonen).

De oorzaak voor het ontstaan van een mee-eters kan per persoon verschillen. Hieronder vind je de verschillende factoren die invloed hebben op het ontstaan van mee-eters:

  • Schommeling in hormonen bijvoorbeeld tijdens je puberteit of zwangerschap (verhoogde talgproductie)
  • (Slechte) voeding
  • Make-up
  • Agressieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten
  • Geneesmiddelen
  • Medische aandoening
  • Droge huid (hierdoor kan het talg je huid niet verlaten)
  • Stress (verhoogde talgproductie)

Helaas kun je ook aanleg hebben voor mee-eters, gelukkig betekent dat niet dat er niets aan gedaan kan worden.

Pukkels voorkomen, verhelpen & behandelen

Puistjes, mee-eters en acne waren tien jaar geleden nog vrij lastig te behandelen. Inmiddels zijn er echter uiteenlopende effectieve medicijnen en behandelingen op de markt om acne, puistjes en mee-eters efficiënte te verhelpen.

Zo zijn er tegenwoordig antibiotica verkrijgbaar die de Propionibacterium Acnes (P.acne) bacterie en Staphylococcus Aureus bacterie doden. Dit zijn de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne-gerelateerde huidinfecties. Bovendien zijn er inmiddels hormoonremmers op de markt die je hormoonhuishouding stabiliseren. De belangrijkste voorbeelden van effectieve medicijnen tegen acne, puistjes en mee-eters zijn als volgt:

1. Benzoylperoxide als medicijn tegen puistjes

Benzoylperoxide is een zeer effectieve en werkzame stof ter behandeling van puistjes en acne. Benzoylperoxide wordt verwerkt in gel en crème tegen puistjes zoals Benzac® en Akneroxid®. Benzoylperoxide weekt het opperlaagje van de huid los en remt de groei ervan. Bovendien zorgt benzoylperoxide ervoor dat de ‘Propionibacterium acnes’ bacterie (P. acnes) en Staphylococcus Aureus bacterie zich niet kunnen vermenigvuldigen.

2. Antibiotica zijn uiterst werkzaam als anti acne-medicijn

Antibiotica gaan bacteriële infecties tegen en remmen de vermenigvuldiging van onder meer acne-gerelateerde bacteriën. Zodoende kan een antibioticum een effectief medicijn vormen tegen puistjes en mee-eters. De bekendste antibiotica tegen huidklachten, gelieerd aan acne zijn als volgt:

  • Erytromycine (Eryc®)
  • Clindamycine (Dalacin T®)
  • Minocycline (Aknemin®, Minocin® en Minotab®)
  • Doxycycline (Unidox®, Efracea® e.a.)
  • Tetracycline

3. Vitamine A-zuur als middel tegen puistjes & mee-eters

Vitamine A-zuur kan een enorm positief effect hebben op je huid. Daarom worden er in allerlei crèmes, zalven en lotions voor de huid verscheidene derivaten van vitamine A gebruikt. De bekendste hiervan zijn:

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!