Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ook ik heb jarenlang geen bananen gegeten, omdat de banaan bekend stond als een ‘dikmaker’, net zoals eieren slecht waren voor je cholesterol. Nu weet ik dat een banaan heel veel gezonde voordelen heeft en ook eieren goed voor je zijn. Uiteraard is 10 bananen of eieren per dag geen aanrader. Het gaat altijd om het complete plaatje! Vind hieronder uit wat de bananenschil voor je huid kan doen. Ik heb ook een video gemaakt over hoe de bananenschil gezicht en andere delen van je lichaam er beter uit kan laten zien. Ik heb er veel plezier mee gehad!
In deze blog wil ik graag de bananenschil als juweeltje voor je lichaam naar voren schuiven. De banaan bevat namelijk heel veel goede nutriënten die je lichaam nodig heeft, bijvoorbeeld een hoog gehalte aan kalium, maar ook calcium, ijzer, fosfor, zink, jodium en vitamines A, B, C en E. Een banaan bevat ook veel zetmeel waardoor hij wordt gezien als dikmaker.
Bananen kunnen ook helpen bij het voorkomen van diabetes type 2 en kunnen ondersteunen bij gewichtsverlies. Dankzij vitamine B6 wordt de productie van witte bloedcellen gestimuleerd. Wat weinig mensen weten, is dat de schil van de banaan ook waardevolle stoffen bevat die goed zijn voor onze gezondheid.
In de natuur eten veel dieren, zoals apen, de banaan inclusief de schil. Dr. Victor Marchione raadt aan om dit na te doen. Maar waarom zou je dat doen? Allereerst bevat de schil veel kalium en nog meer vezels dan de vrucht zelf. Vezels helpen om de vertering van het fruit te vertragen en het voorkomen van bloedsuikerschommelingen door de suikers in de banaan. Ook bevat de schil stoffen die helpen om je cholesterol onder controle te houden. Daarnaast zit er luteïne in, wat belangrijk is voor de gezondheid van je ogen.
De bananenschil, waarvan de glij-grage eigenschappen in talloze grappen en clichés zijn verwerkt, is veel meer dan alleen een omhulsel.
De schimmelwerende, antibiotische en katalyserende werking maken de schil net zo handig en gezond als de smeuïge inhoud, en bevat onder meer ethyleen waardoor het een goed huishoudelijk middeltje wordt.
Ontdek deze 6 tips. waarschijnlijk denk je er de volgende wel twee keer bij na voordat je de schil weggooit.
Er zijn uiteenlopende factoren die ten grondslag liggen aan het ontstaan van pukkels. De belangrijkste factoren die meespelen bij het ontstaan van acne, puistjes en mee-eters zijn als volgt:
Hormonen staan met stip op #1 als oorzaak van pukkels en mee-eters. Hormonen reguleren namelijk de talgproductie. Hormoonschommelingen brengen zodoende vaak pukkeltjes en mee-etertjes met zich mee. Het is niet voor niets dat puistjes vaak worden veroorzaakt door of samengaan met:
Helaas zijn hormonale veranderingen, hormoonschommelingen en pieken in de hormoonhuishouding niet of nauwelijks te voorkomen. Gezond en gevarieerd eten, veel bewegen en stress tot een minimum beperken, komt een gebalanceerde hormoonhuishouding ten goede en kan een hormonale disbalans helpen voorkomen.
Door mentale en psychologische stress wordt meer van het stresshormoon cortisol geproduceerd. Hoe meer cortisol er binnen je lichaam in omloop is, des te meer talg er wordt geproduceerd door de talgkliertjes in je huid. Meer talg betekent meer mee-eters en puistjes en dus hevigere acne.
Vette make-up werkt acne in de hand doordat vet en olie de poriën kunnen doen verstoppen. Daarnaast zijn natriumlaurylsulfaat, isopropylmyristaat, lanoline, laureth-4 en bepaalde (D&C) rode kleurstoffen zeer slecht voor de huid.
Ook kunnen de zuurgraad (pH-waarde) en het vetgehalte van de huid uit balans raken door make-up & cosmetica. Hierdoor zullen makkelijker ontstekingen, puistjes, acne en mee-eters ontstaan. Gebruik om puistjes te camoufleren bij voorkeur een zeer dun laagje foundation op waterbasis.
Wanneer je je huid niet voldoende reinigt of op onjuiste wijze ontdoet van cosmetica, dan kunnen er restjes en vuil op de huid achterblijven. Deze restproducten kunnen in de poriën terechtkomen en samen met talg en huidschilfertjes bijdragen aan pukkels: puistjes en mee-eter.