Blog

Effectieve Tips voor het Beheersen van Eczeem na het Scheren

De beste manier
om gevoelige huid te scheren

Begin met een goede voorbereiding

Stop hier! Voordat je met het mesje ook maar in de buurt van je huid komt, moet je je huid goed voorbereiden– dat maakt het verschil. Dat doe je zo:

Maak je huid eerst vochtig door een warm (niet heet) washandje op je huid te drukken. Nog beter is het je te scheren na een warme, dampende douche! De warmte en het stoom bereiden je huid voor zodat het haar gemakkelijker te scheren is.

Gebruik een pre-shave olie om het haar te verzachten en te zorgen dat het scheermes soepel over je huid glijdt om irritatie te minimaliseren. Masseer je stoppels met rondgaande bewegingen zodat het haar overeind gaat staan.

Je wilt waarschijnlijk ook een scheercrème of -gel gebruiken die geen alcohol of andere agressieve ingrediënten zoals natriumlaurylsylfaat bevat omdat deze de huid kunnen uitdrogen en irritatie veroorzaken.

Vind de juiste apparaten

Als je minder glad scheren niet erg vindt, kies je voor een elektrisch scheerapparaat omdat de huid daardoor minder snel geïrriteerd raakt.
Maar voor een echt gladde look is nat scheren de enige oplossing.

Mesjes met meerdere bladen raden we af. Hoe meer mesjes een scheerapparaat heeft, hoe groter de kans dat ze puistjes opensnijden en bacteriën verspreiden. Een scheerapparaat met een enkel blad, hoewel moeilijker te vinden en wat lastiger in het gebruik, is veel vriendelijker voor je huid.

Zorg dat de bladen scherp zijn. Botte bladen slepen langer over de huid, wat de kans op irritatie vergroot.

Scheer haar in de goede richting – door met de groeirichting van de haren mee te gaan!

Scheer niet in willekeurige richtingen! Ga altijd met de haren mee. Dat betekent dat je met het blad de richting van je haargroei moet volgen: Van de oren naar de mond en van de kin naar de hals. Misschien denk je dat je gladder scheert als je tegen het haar ingaat, maar dan krijg je zelfs op een perfecte huid problemen omdat het de kans op sneetjes vergroot.

Jeukende balzak door een SOA

Naast slechte hygiëne of schaamhaar kan het ook zo zijn dat je een medisch probleem hebt.

Er zijn verschillende seksueel overdraagbare aandoeningen waar jeuk een kenmerk van is.

Eentje die we allemaal wel kennen is schaamluis.

Deze keer zitten ze alleen niet op je hoofd, maar op je zak en schaamhaar. Naast schaamluis zijn er echter veel meer soortgelijke soa’s, dus sluit deze zeker niet uit.

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan er ook schimmel op je balzak ontstaan. Niet fris, dus vermoed je dat er wat begint te broeien daaronder: bel de huisarts. Een schimmelinfectie in de schaamstreek kan dan ook voor veel gedoe zorgen.

Wanneer paard wassen?

Je paard wassen doe je vooral voor jezelf: voor een wedstrijd, onderzoek of omdat die mestvlekken nu wel héél groot en donker geworden zijn. Vaak heeft het paard zelf maar weinig last van deze smerigheid. Sommige paarden vinden het juist fijn!

Een lekker modderlaagje beschermt je paard tegen vliegen en nare steekbeesten. Hiernaast blijkt het soms onmogelijk je eigen drol te ontwijken, vooral wanneer deze midden in de stal gedeponeerd is. En ken je het verhaal van de schimmel die zich camoufleert door in de viezigheid te rollen?

Welke reden onze paarden ook hebben om vies te zijn, vaak hebben ze er door hun vette, waterbestendige laagje weinig last van. Dat betekent echter niet, dat wij hier als eigenaar altijd van gecharmeerd zijn.

Wanneer was je dus je paard? Alleen wanneer dit echt en onvermijdelijk nodig is. Dit kan om medische redenen zijn, bijvoorbeeld bij een wond, infectie of eczeem. Maar ook wanneer je niet met een wandelende mestbaal op wedstrijd wenst te gaan.

Beperk dit echter altijd tot het minimum. Het natuurlijke vetlaagje moet zo weinig mogelijk weggespoeld worden. Het beschermt tegen de kou, regen en geeft een persoonlijke geur af. De geur van het paard is belangrijk in zijn hoog-sociale leven als kuddedier.

Maar waarmee was je eigenlijk je paard?

Wil je hulp bij het trainen van je paard?

Renske van Paarden Pro kan je helpen met verschillende onderdelen:

Paard wassen met koud water

Je paard is ongeveer net zo’n grote fan van een koude douche als jij. Ze kunnen ertegen, maar fijn is het meestal niet. Daarom is het raadzaam je paard af te spoelen met lauw water.

In de zomer is dit belangrijk om twee redenen:

  1. Door de plotselinge kou treedt vasoconstrictie op, een vernauwing van de aderen. Hierdoor kan het paard zijn warmte minder goed kwijt en koelt langzamer af.
  2. Na een plens koud water, kan je paard het ineens koud krijgen. Dit is vergelijkbaar met wat je in de zomer voelt, wanneer je uit het koude zwembad komt: het is heel warm, maar toch heb je kippenvel. Het lichaam krijgt het koude signaal binnen, waardoor het warmte gaat produceren. Het brengt dus misschien kort en krachtig verkoeling, maar de warmteproductie zorgt alleen maar voor een temperatuurstijging.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!