Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Hoe kom je van puistjes af - Effectieve strategieën voor een gezonde huid

Pukkels op billen

Als het een enkele harde onderhuidse puist betreft, dan is het mogelijk dat je te maken hebt met een steenpuist.

Het is vooral een vervelend probleem voor mensen die vaak moeten zitten gedurende een dag zoals mensen met een kantoorbaan of chauffeurs.

Puistjes op de billen doen namelijk veel pijn bij een te late of onjuiste behandeling.

Pukkels op of tussen je billen zijn niet minder vervelend als op het gezicht. Het doet niet alleen pijn, maar zorgt soms ook voor psychische problemen zoals onzekerheid en schaamte. Dit is de reden dat mensen helaas niet zo snel naar de huisarts gaan voor pukkels op hun billen.

Voorkomen van puistjes:

– Goede gezichtsreiniging en intensieve reiniging van het gezicht zijn essentieel om puistjes te voorkomen. Wil je nog meer tips voor een gezonde en gladde huid? Lees dan snel verder!

Goede gezichtsreiniging

Masseer de reiniger zachtjes in cirkelvormige bewegingen in je huid en spoel het daarna grondig af met lauw water. Dit helpt bij het voorkomen van verstopte poriën en puistjes, waardoor je huid fris en schoon blijft.

Een goede gezichtsreiniging is een belangrijke eerste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Vergeet niet om ook de rest van je routine consistent te houden voor een gezonde en stralende huid.

Intensieve reiniging van het gezicht

Naast dagelijkse gezichtsreiniging is intensieve reiniging van het gezicht essentieel voor het bestrijden van puistjes. Door twee keer per week een diepreinigend gezichtsmasker te gebruiken, kunnen dode huidcellen en overtollig talg worden verwijderd.

Dit draagt bij aan het voorkomen van verstopte poriën en het verminderen van de talgproductie, wat op zijn beurt kan helpen om puistjes te bestrijden. Gebruik van een exfoliant met salicylzuur kan ook de opbouw van dode huidcellen verminderen en de huid helderder maken.

Daarnaast kan het gebruik van een gezichtsmasker met klei helpen om overtollige oliën te absorberen en de poriën te verfijnen, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere huid.

Gebruik van een gezichtsmasker

Gebruik van een gezichtsmasker kan helpen om onzuiverheden te verwijderen en de huid diep te reinigen. Het kan ook helpen om overtollig talg te verminderen, wat een bijdragende factor is bij puistjes op het gezicht.

Een gezichtsmasker met exfoliërende eigenschappen kan dode huidcellen helpen verwijderen, waardoor de huid gladder en helderder wordt. Bovendien kunnen gezichtsmaskers die zuren bevatten helpen bij het verminderen van de talgproductie en het bestrijden van onzuiverheden voor een gezondere huid.

50 natuurlijke tips tegen puistjes (acne)

1. Was altijd je handen met zeep voor je je gezicht aanraakt

2. Reinig je gezicht tweemaal per dag, niet meer of minder

3. Verwijder ALTIJD je make-up voordat je gaat slapen

4. Double cleanse (dus reinig 2x je huid) als je make-up draagt

5. Gebruik géén agressieve maar milde producten (zoals baby shampoo)

6. Kies basic & natuurlijke verzorging (zie mijn favorieten)

7. Wissel ook niet te vaak van verzorgingsproducten, dat geeft onrust!

8. Skip foundation, hierdoor kan je huid niet ademen

9. Wanneer het kan, draag dan even geen make-up

11. Knijp puistjes niet uit, je duwt de ontsteking zo naar binnen

12. Gebruik geen scrubs, ga liever voor een kleimasker of exfoliator

14. Was je kwasten elke week met een milde shampoo i.v.m. bacteriën

15. Gebruik een apart handdoekje voor je gezicht (of dep zelfs met keukenrol)

16. Wissel je kussensloop ook regelmatig (of draai je kussen gewoon even om)

17. Slaap elke nacht minimaal 7 à 8 uur voor een goede gezondheid

19. Reduceer stress, want dit beïnvloedt je hormoonbalans

20. Pak voldoende zon mee (maar ga uiteraard niet de hele dag bakken)

21. Stop met roken en alcohol drinken, dat is nergens goed voor

23. Spoel je gezicht af na het haren wassen (shampoo kan irriteren)

24. Vermijd plastic i.v.m. hormoonverstoring en dus kans op acne

25. Drink gedurende de dag veel water, zodat je lijf niet uitdroogt

Oorzaak puistjes op de kin

Net zoals het voorhoofd en de neus, is de kin een veel getroffen plek van acne. Deze drie plekken op het gezicht vormen samen dan ook de zogenoemde T-zone. Het gebied van het gelaat dat het meest vatbaar is voor oneffenheden zoals mee-eters, pukkels en puistjes. En dat is niet voor niets.

De T-zone bevat namelijk vele actieve talgkliertjes. Dit is dan ook de meest voorkomende oorzaak van puistjes op de kin. Talgkliertjes worden actief genoemd wanneer ze relatief veel talg aanmaken en sterk reageren op veranderingen in de talgproductie. Een gezonde huid bevat de juiste balans tussen de hoeveelheid talg die wordt aangemaakt en de hoeveelheid talg die weer uitgescheiden wordt door de talgklieren. Op plekken met veel actieve talgkliertjes, zoals op de kin, is deze balans verstoord. Talg wordt overmatig geproduceerd waardoor talg zich ophoopt en poriën verstopt kunnen raken.

Naast de overactieve talgkliertjes zijn er andere diverse factoren die puistjes en acne op de kin kunnen aanwakkeren. Dit zijn enkele boosdoeners:

Hormonen

Bepaalde signaalstoffen in ons lichaam, ook wel hormonen genoemd, hebben invloed op het ontstaan van onzuiverheden op de huid. Dit zijn vooral de androgenen hormonen, de mannelijke hormonen in ons lichaam. Een grotere concentratie van deze hormonen in ons bloed stimuleren direct de talgkliertjes tot het aanmaken van talg en daardoor indirect het ontstaan van puistjes. Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen boven de vijfentwintig jaar naar aanleiding van veranderde hormoonspiegels, te maken krijgen met puistjes op de kin. Hormoonspiegels veranderen nu eenmaal gedurende ons leven, maar factoren als het slikken van de pil, menstruatie, onvoldoende nachtrust en stress kunnen hier invloed op uitoefenen.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!