Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Effectieve oplossingen voor puistjes op je rug

Wat moet je niet doen tegen puistjes?

Er zijn natuurlijk ook een heleboel dingen die je beter niet kunt doen tegen een puistje.

Hieronder staan enkele zaken die je maar beter kunt vermijden om verdere uitbraken en onstekingen te voorkomen:

  • Puisten uitknijpen. Logisch, maar iedereen schijnt het toch te doen. Als je het doet, zorg dan dat je de puist uitknijpt met schone vingers.
  • Steeds voelen en plukken aan je pukkels en gezicht. Je weet dat ze er zijn, laat ze met rust!
  • Vaak wisselen van huidverzorgingsproducten. Dit helpt echt niet. Als je een bepaald product hebt gekozen, geef het dan even de tijd om te werken.
  • Ongezond leven, bijvoorbeeld: roken, ongezond eten en veel feesten. Je lichaam reageert op hoe jij leeft. Door gezonder te leven gaat je huid er ook beter uitzien!

Onthoud dat we allemaal uniek zijn, sommige behandelingen hebben daarom meer effect bij de een dan bij de ander.

Geef ieder middel of behandeling even de tijd z’n werk te doen en kijk hoe jouw huid hierop reageert.

Laat je niet zomaar de weg wijs maken door wat andere aanbevelen. Eerst zelf proberen, daarna oordelen.

Wat moet je juist niet doen bij bacne?

Het is heel verleidelijk om je puistjes en mee-eters uit te knijpen, maar wij adviseren je om dit niet te doen. Door zelf aan je puistjes te zitten, bestaat de kans dat er grotere ontstekingen ontstaan en uiteindelijk ook acnelittekens.

Je kunt bij ons terecht voor behandelingen tegen acne op je rug. Vaak doen we hiervoor een dieptereiniging of een chemische peeling. Met een dieptereiniging ledigen we handmatig alle onzuiverheden op je rug en/of schouders.

Met een chemische peeling zorgen we dat je huid exfolieert en dat je bovenste huidlaag dun blijft. Zo kan talg zich niet snel ophopen en kunnen er geen puistjes ontstaan. Een peeling kan ook goed ingezet worden als je tijdelijk een onrustige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen ontwikkelen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie. Een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.

Wil je meer weten over onze chemische peelings? Hier kun je er alles over vinden.

Ik gebruik sinds een maand of 3 clearogen. Via via werd ik erop gewezen. In eerste instantie leek het effect achterwege te blijven, maar na de eerste maand werden mijn puisjes minder en minder en minder. Ben erg tevreden. 1 nadeel, het kost wel een centje. bij cosmeticlabs heb ik de complete set aangeschaft voor 80 euro (en dat was een aanbieding geloof ik). Maar goed, nogmaals: het werkt wel 🙂

De enige tip die ik hier nog aan toe wil voegen is ’s ochtends en ’s avonds je gezicht even met warm water en een washand schoonmaken. Dan even vat gewone vette zalf er op(iets van nivea of zo) en dan verder er niks aan doen. En vooral goed schoon houden.

zwitsal zeep voor je huid , elke ochtend en avond gebruiken , (voor je gezicht en armen , rug , borst….) Ik heb hierdoor bijna geen puisten meer. Je kunt ook zeezout kopen in een winkel. Dit heeft ook een goed effect. Of je kunt nog eventueel naar de zonnebank , voor veel mensen is dit een oplossing .

Is het gewoon de zwitsal zeepblok die je hiervoor gebruikt? Moet je dan azijn olie met bloem laten zitten of er afwassen

NOOIT DOEN, heb het 2 dagen gedaan nu ziet heel mijn gezicht rood en nog meer puisten bij gekregen, moet nu zelfs een afspraak maken bij een dermatoloog!

Argan olie is heel erg goed voor een onzuivere huid! Je moet t wel even de tijd geven, dan zie je een grote verschil. Alleen jammer dat het een sterke geur heeft. Maar je went eraan met de tijd! Wat ook goed is, is veel water drinken en voldoende slaap helpt zeker! En goed je huid reinigen voor je gaat slapen! Dit zijn de tips die bij mij erg goed hebben geholpen. Als je er echt zo snel mogelijk van af wilt zijn, kun je naar de huisarts stappen.

Ik heb echt gelijk een bekertje water gepakt want ik haat puistjes xd

Een vriend van ons had acné.Hij heeft van alles geprobeerd,maar niet hielp.Totdat hij de tip kreeg om schapenwei te drinken.het was even een gedoe om een schapenmelkerij te vinden,maar uiteidelijk is het gelukt.Wei is een restprodukt van kaas en werkt zuiverend.Hij dronk iedere dag een klein glaasje wei.na een maand werd de huis rustiger en na een half jaar was hij van de acné af. Deze tip hebben wij weer gegeven aan een nichtje van mij: bij haar werkte het ook zeer goed.Vandaag hebben we zelf een liter wei opgehaald voor onze zoon.We zijn heel benieuwd of het bij hem ook zo goed gaat werken.Ik hoop het van harte.Paardenmelk schijnt ook goed te zijn tegen acné en eczeem.Er zijn veel paardenmelkerijen in nederland.Schapenmelkerijen zijn denk ik lastiger te vinden.Paardenmelk is wel vrij duur,terwijl wij voor een liter wei maar een euro hebben betaald,inc het statiegeld voor de fles.

Neus vol met mee-eters

Mee-eters, iedereen heeft er wel eens last van. Net zoals de onderhuidse puist, ontstaan mee-eters vooral binnen de T-zone op het gezicht. Ook de neus is dus een veel getroffen plek van deze indringers, ook wel comedonen of blackheads genoemd.

Bij het horen van de term ‘mee-eters’, wordt er vaak gelijk gedacht aan de kleine zwarte puntjes op het gezicht. Toch is dit niet de enige verschijningsvorm van mee-eters. Mee-eters kunnen namelijk zowel wit als zwart zijn. Dit zijn de verschillen:

Zwarte mee-eters

De bekende kleine zwarte puntjes op het gezicht staan ook wel bekend als ‘blackheads’. Dit is de meest voorkomende verschijningsvorm van de mee-eters. Er wordt vaak gedacht dat de zwarte puntjes veroorzaakt worden door vuil in de poriën. Dit blijkt echter niet waar te zijn. De zwarte kleur ontstaan namelijk door de reactie van het overtollige talg in de porie met zuurstof uit de lucht. Dit proces wordt oxidatie genoemd.

Witte mee-eters

Wanneer je spreekt over een neus vol mee-eters, gaat het hier voornamelijk over de zogenoemde blackheads. Hoewel deze vorm een opvallend uiterlijk heeft, zijn de zwarte mee-eters wel gemakkelijker te verwijderen. Er zijn diverse verzorgingsproducten ontwikkeld voor het verwijderen van deze mee-eters, ook specifiek voor de neus. Denk bijvoorbeeld blackhead neusstrips . Een neus vol mee-eters hoeft je niet in de weg te zitten!

Acnelittekens neus

Iedereen krijgt er gedurende het leven wel een keer mee te maken: littekens. Bij de een is het litteken het gevolg van een val, bij de ander van een operatie. Hiernaast kunnen littekens ook veroorzaakt worden door diverse huidaandoeningen, waaronder acne.

Een ernstige vorm van acne kan littekens tot gevolg hebben. Wanneer je veel last hebt van acneklachten op de neus, bestaat er dan ook een grote kans dat hier littekens verschijnen. De huid raakt immers beschadigd door de vele ontstekingen en de druk die soms op de huid wordt uitgeoefend. Acnelittekens vallen vaak pas op wanneer de acne een mildere vorm heeft aangenomen of verdwenen is. De onzekerheid over de acne is op dit moment verdwenen, maar de onzekerheid over de littekens steekt de kop op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om acnelittekens te behandelen. Samen met een huisarts of specialist kan de best passende behandeling worden gestart. Bij het behandelen van acnelittekens is het echter wel van belang dat de acneklachten zo goed als verdwenen zijn.

Tips tegen acne op je rug

Gelukkig zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen om je bacne onder controle te krijgen of te voorkomen, zodat je je hiervoor niet meer hoeft te schamen. Hieronder lees je onze tips.

Tip 1: Reinig en exfolieer je rug
Was je rug dagelijks goed om overtollig talg en bacteriën te verwijderen. Je rug wassen met water is meestal niet genoeg om het vet en vuil van je huid te verwijderen. Als je je rug reinigt, zorg dan voor producten met een milde ingrediënten, die je huid niet irriteren.

Goede ingrediënten om op te letten in je reiniger of exfoliant zijn: salicylzuur, glycolzuur en retinol.

Tip 2: Hydraterende bodylotion op waterbasis
Wanneer je je huid hebt gereinigd, smeer je daarna dan in met een hydraterende bodylotion op waterbasis. Op deze manier droogt je huid niet uit. Dit is belangrijk, omdat je huid anders meer talg gaat produceren en er weer een onzuivere huid ontstaat.

Tip 3: Kleding wassen
Was je kleding nadat je het hebt aangehad. Vooral als je hebt gesport en veel hebt gezweet is het belangrijk dat je je kleding snel uittrekt, zodat het niet te lang aan je huid kleeft. Het beste is om direct te douchen en je huid weer te reinigen.

Tip 4: Draag losse kleding van natuurlijk materialen
Het grootste gedeelte van de dag komt je huid in aanraking met kleding. Kleding van natuurlijke materialen is fijner voor je huid wanneer je huid snel geïrriteerd raakt, het ademt namelijk beter dan synthetische stoffen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld: katoen, linnen en zijde. Stoffen die je wil vermijden zijn: polyester, acryl en nylon. Huidirritaties kunnen ook veroorzaakt worden door te strakke kleding. Dit is slecht voor je bloedcirculatie.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!