Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Puistjes Snel Verwijderen - Effectieve Methoden voor een Zuivere Huid

Hoe gaat een puist snel weg? De Leven Zonder Acne methode

Het e-boek Leven Zonder Acne is een gids naar een leven zonder acne en puistjes. In dit e-boek wordt een succesvolle methode bestaande uit vier stappen beschreven die je helpt om van je acne af te komen. Je leert om zonder chemische middelen en dure behandelingen van je huidprobleem af te komen.

Het boek bevat onder andere dieet- en levensstijlsuggesties, huidverzorgingsroutines en tips die je helpen om van je puisten af te komen.

Wanneer je al van alles hebt geprobeerd, maar nog steeds niet van je acne af bent, is dit e-boek voor jou. Je kunt de stappen makkelijk in je eigen leven implementeren en zo kiezen voor een leven zonder puistjes en acne.

Je bent vroeg opgestaan en staat inmiddels in de badkamer voor de spiegel. Wanneer je in de spiegel kijkt zie je tot grote ergernis dat er een nieuw puistje op je gezicht te zien is. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten je vraagt je dan ook af: hoe gaat een puist snel weg?

In dit artikel leer je wat de oorzaken van puisten zijn, vind je tips om puisten te voorkomen en oplossingen voor wanneer je last van puisten hebt.

Wil jij nou meer informatie hierover? Hieronder vind je meer informatie!

  • Wil jij ook snel van je puisten af komen?
  • Je wilt direct resultaat krijgen zonder al te veel kosten?
  • Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn.
  • 2500 mensen zijn je al voorgegaan!

Hoe knijp je een onderhuidse puist uit?

Het is bewezen dat het uitknijpen van puistjes ons een gevoel van voldoening geeft. Niet alleen de druk op de puist, maar ook het onrustige gevoel dat we kunnen ervaren, vermindert hierdoor. Hier is vooral sprake van bij de onderhuidse puist. Het is dus niet gek dat we geconcentreerd voor de spiegel staan om de puist zo zorgvuldig en effectief mogelijk uit te knijpen. Maar is dit wel zo verstandig? Hoe knijp je een onderhuidse puist nu uit?

Het enige en simpele antwoord op deze vraag is: niet. Hoewel het uitknijpen van ‘gewone’ puistjes ook niet verstandig is, is het uitknijpen van een onderhuidse puist simpelweg verboden. Het drukken en knijpen op de huid kan namelijk beschadigingen aan de huid veroorzaken en het opgehoopte talg voor een deel weer naar binnen drukken waardoor het genezingsproces van de puistjes langer duurt. Bovendien is een onderhuidse puist geen rijpe puist. Nog een reden dus om van de puist af te blijven. De onderhuidse puist heeft tijd nodig om rijp te worden en uiteindelijk te kunnen genezen. De puist proberen uit te knijpen, zal dit rijpingsproces alleen maar in de weg zitten en vertragen. Het uitknijpen zal dus slechts een averechts effect hebben.

Maar niet getreurd. Naast dat we het rijpingsproces kunnen vertragen, kunnen we het proces ook versnellen. Hoe sneller de onderhuidse puist immers gerijpt is, hoe eerder je van die vervelende, pijnlijke en rode indringer af bent.

Een manier om het rijpingsproces te versnellen, is het leggen van een warm druk kompres op de puist. De warmte zal een positief effect hebben op de rijping van de onderhuidse puist en stilt bovendien ook de pijn. Twee vliegen in één klap dus!

Hoe ontstaan onderhuidse puistjes?

Onderhuidse puistjes staan in de volksmond ook wel bekend als steenpuistjes. Zoals de naam al zegt, bevindt de oorsprong van deze puistjes zich onder de huid. Ze ontstaan namelijk door bacteriën die een ontsteking van het haarzakje veroorzaken. Hierdoor hoopt pus zich op, raakt het haarzakje verstopt en komt een onderhuidse puist tevoorschijn.

Haarzakjes bevinden zich in vrijwel elk deel van onze lichaamshuid in de lederhuid De aanwezigheid van de haarzakjes maken haargroei, zowel gewenst als ongewenst, mogelijk. Daarnaast bepaalt de structuur van het haarzakje de vorm van de haren. Hoewel de haarzakjes relatief diep in de huid liggen, zijn ze toch vatbaar voor diverse schadelijke bacteriën. Beschadigen van de huid zorgen er voornamelijk voor dat de bacteriën in het haarzakje terechtkomen. Deze beschadigingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het dragen van té strakke kleding.

De bacterie die vaak de boosdoener is van de ontstekingen is de ‘staphylococcus aureus’, oftewel de stafylokok. Iedereen kan ongemerkt drager zijn van deze bacterie, want meestal veroorzaakt de bacterie geen klachten. Ongeveer 25% van de bevolking blijkt drager te zijn van de bacterie. Stafylokokken kunnen zich verzamelen op een bepaalde plek in het lichaam om zich vervolgens uit te spreiden en op verschillende plekken van de huid ontstekingen te veroorzaken.

Naast deze bacteriën, zijn er ook nog andere factoren die het ontstaan van een onderhuidse puist kan aanwakkeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress of een ongezond voedingspatroon. Voor een goede gezondheid is een gebalanceerde voeding en voldoende ontspanning van belang. En een goede gezondheid is natuurlijk onmisbaar voor een sterk immuunsysteem, het systeem dat de schadelijke bacteriën weer onschadelijk moet maken en ontstekingen tegen moet gaan. Een goede gezondheid én een gezond immuunsysteem is dus niet geheel onbelangrijk.

De ontsteking van het haarzakje en daarmee de onderhuidse puist verdwijnt gewoonlijk vanzelf binnen enkele weken. Hoewel een onderhuidse puist vaak geen kwaad kan, kan hij toch vervelende klachten tot gevolg hebben die je zo snel mogelijk wilt verhelpen.

Onderhuidse puist op de neus

Naast oppervlakkige puistjes, kunnen er ook onderhuidse puistjes op de neus ontstaan. In het algemeen is de huid van de neus relatief dun, waardoor een onderhuidse puist veel klachten kan veroorzaken. Niet alleen klachten als schaamte en onzekerheid, maar ook pijn en roodheid worden vaak gezien.

Hoewel oppervlakkige puistjes met eigen hand moeilijk te voorkomen en verwijderen zijn, geldt dit al helemaal voor onderhuidse puistjes. De oorzaak van onderhuidse puistjes op de neus zijn ontstekingen, voornamelijk ontstekingen van de talgklieren. Door de ligging in de T-zone, is de neus veel vatbaarder voor deze ontstekingen. Er bevinden zich immers veel talgklieren die ook erg actief zijn. De bron van de onderhuidse puistjes, de ontstekingen, bevinden zich niet in de bovenste huidlaag maar in een diepere huidlaag, ook wel de lederhuid genoemd. Dit maakt dan ook dat het puistje moeilijk te bereiken en te behandelen is.

Hoe begrijpelijk het ook is dat je na het ontdekken van een onderhuidse puist deze zo snel mogelijk wilt verwijderen, is het verstandiger om er vanaf te blijven. Helaas bestaat er geen wondermiddeltje tegen onderhuidse puistjes op de neus en kan het zelf behandelen van de puist door deze bijvoorbeeld uit te knijpen, veel schadelijke gevolgen hebben en juist averechts werken. Laat een onderhuidse puist daarom niet jouw dagelijkse bezigheden onderdrukken, maar geef het genezingsproces gewoon de tijd. Er zijn wel een aantal natuurlijke supplementen die je kunt gebruiken om het helingsproces wat te versnellen en om te voorkomen dat je in de toekomst vaker last krijgt van een onderhuidse puist.

Neus vol met mee-eters

Mee-eters, iedereen heeft er wel eens last van. Net zoals de onderhuidse puist, ontstaan mee-eters vooral binnen de T-zone op het gezicht. Ook de neus is dus een veel getroffen plek van deze indringers, ook wel comedonen of blackheads genoemd.

Bij het horen van de term ‘mee-eters’, wordt er vaak gelijk gedacht aan de kleine zwarte puntjes op het gezicht. Toch is dit niet de enige verschijningsvorm van mee-eters. Mee-eters kunnen namelijk zowel wit als zwart zijn. Dit zijn de verschillen:

Zwarte mee-eters

De bekende kleine zwarte puntjes op het gezicht staan ook wel bekend als ‘blackheads’. Dit is de meest voorkomende verschijningsvorm van de mee-eters. Er wordt vaak gedacht dat de zwarte puntjes veroorzaakt worden door vuil in de poriën. Dit blijkt echter niet waar te zijn. De zwarte kleur ontstaan namelijk door de reactie van het overtollige talg in de porie met zuurstof uit de lucht. Dit proces wordt oxidatie genoemd.

Witte mee-eters

Wanneer je spreekt over een neus vol mee-eters, gaat het hier voornamelijk over de zogenoemde blackheads. Hoewel deze vorm een opvallend uiterlijk heeft, zijn de zwarte mee-eters wel gemakkelijker te verwijderen. Er zijn diverse verzorgingsproducten ontwikkeld voor het verwijderen van deze mee-eters, ook specifiek voor de neus. Denk bijvoorbeeld blackhead neusstrips . Een neus vol mee-eters hoeft je niet in de weg te zitten!

Acnelittekens neus

Iedereen krijgt er gedurende het leven wel een keer mee te maken: littekens. Bij de een is het litteken het gevolg van een val, bij de ander van een operatie. Hiernaast kunnen littekens ook veroorzaakt worden door diverse huidaandoeningen, waaronder acne.

Een ernstige vorm van acne kan littekens tot gevolg hebben. Wanneer je veel last hebt van acneklachten op de neus, bestaat er dan ook een grote kans dat hier littekens verschijnen. De huid raakt immers beschadigd door de vele ontstekingen en de druk die soms op de huid wordt uitgeoefend. Acnelittekens vallen vaak pas op wanneer de acne een mildere vorm heeft aangenomen of verdwenen is. De onzekerheid over de acne is op dit moment verdwenen, maar de onzekerheid over de littekens steekt de kop op. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om acnelittekens te behandelen. Samen met een huisarts of specialist kan de best passende behandeling worden gestart. Bij het behandelen van acnelittekens is het echter wel van belang dat de acneklachten zo goed als verdwenen zijn.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!