Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Aluin als remedie tegen puistjes - Effectief of Overdreven?

Elke keer als ik deo gebruikte de laatste tijd kreeg ik last van uitslag of jeuk. Super vervelend! Op vakantie heb ik de hele vakantie aluin ter vervanging gebruikt. Super makkelijk, je houdt de stick even onder de kraan en gebruikt dan de deo net zoals je een roller zou gebruiken. Let op, gebruik deze wel op gewassen oksels. Na gebruik voelde ik me fris. Zelfs met 22 graden en 15 kilometer wandelen door een drukke stad rook ik nog geen zweetlucht. Ik transpireerde ook vrijwel niet, wat voor mij best wel uniek is. Verder heb ik ook geen last meer van ontstekingen of uitslag gehad! Ik heb zelfs het idee dat het bijna weg is ondertussen! (Wat ook kan komen omdat ik niet stiekem meer deo heb gebruikt wat ik wel eens deed als ik me niet fris voelde)

Op fora las ik wel dat het kan gebeuren dat in eerste instantie de werking nog niet helemaal optimaal kan zijn. Door langduriger gebruik gaat het steeds beter.

Belangrijk: pak de oorzaak aan i.p.v. het gevolg

De puistjes bleven dus komen omdat ik ze eerst van de buitenkant weg probeerde te krijgen met schadelijke rotzooi.

En doordat de oorzaak niet werd aangepakt, veranderde er van binnenuit niets. Je lijf geeft niet voor niets een signaal.

Onze huid is ons grootste orgaan en alles staat in verbinding. Zoek dus echt naar de oorzaak in plaats van het bestrijden.

Ik zou willen dat ik dit jaren geleden wist, want ik heb veel tijd, energie én geld verspild aan skincare die niets deed.

Er zijn wel degelijk hacks die mij hebben geholpen, alles dat ik heb geprobeerd/geleerd zet ik hieronder voor je op een rij!

Hoe ontstaat acne, mee-eters of puistjes?

Acne komt het meest voor bij jongens en meisjes tussen de 15- en 18-jarige leeftijd. Gedurende de puberteit neemt namelijk de productie van geslachtshormonen toe. Deze puberale hormoontoename leidt tot grotere talgklieren en verhoogde talgproductie. Het overschot aan gedroogde talg – in combinatie met hoorn, huidschilfers en bacteriën – doet de poriën verstoppen. De poriën zijn namelijk de uitgangen van de talgklier-follikels.

Talgklieren die verstopt zijn door ophoping van talg en huidcellen noemen we mee-eters. Een mee-eter barst na verloop van tijd open door de opeenstapeling van talg, waardoor de inhoud in de aangrenzende huid terechtkomt. Zodoende wordt de mee-eter een onderhuidse ontsteking die we kennen als een puistje.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!