Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Wat is Hyaluronzuur en Waarvoor Wordt Het Gebruikt?

Hyaluronzuur, glucosamine of allebei?

Net als hyaluronzuur helpt glucosamine bij het bieden van elasticiteit en structuur in gewrichten en weefsels die gebruikt kunnen worden om pijn te verminderen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat hyaluronzuur meer smering biedt door de manier waarop het water vasthoudt, terwijl glucosamine meer structuur en stevigheid biedt.

Hyaluronzuur is een integraal onderdeel van gewrichtsvloeistof en gewrichtskraakbeen, terwijl glucosamine (vooral in combinatie met chondroïtinesulfaat) kraakbeen helpt opbouwen. In principe is hyaluronzuur gunstiger voor de gewrichtsvloeistof en belangrijker voor schokabsorptie, terwijl glucosamine helpt om verlies van kraakbeen/kraakbeen te voorkomen.

Veel mensen ervaren de beste resultaten als ze deze producten samen gebruiken. Er is zelfs ontdekt dat glucosamine de productie van hyaluronzuur verhoogt.

Sommige antiverouderingsformules bevatten naast hyaluronzuur en glucosamine meerdere gewrichtsondersteunende stoffen, zoals mangaansulfaat. Samen kunnen deze effectief zijn om artrosepijn te verminderen, de functies van de kraakbeenmatrix te verbeteren en synoviale vloeistoffen aan te vullen.

Huid en ogen

  • Hyaluronzuur crème, serum of lotion: Verschillende merken bevatten verschillende concentraties en soorten hyaluronzuurmoleculen. De meest effectieve soorten hebben meer dan één maat hyaluronzuurmoleculen, omdat verschillende maten op verschillende manieren werken. Onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks plaatselijk aanbrengen van serums met ongeveer 0,1 procent hyaluronzuur kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van de hydratatie van de huid, het verschijnen van rimpels en de elasticiteit.
  • Voor de behandeling van droge ogen: hyaluronzuur kan gedurende drie maanden drie tot vier keer per dag worden toegediend in de vorm van vloeibare oogdruppels. Zoek naar een concentratie hyaluronzuur van ongeveer 0,2 tot 0,4 procent, maar zorg er ook voor dat je altijd de gebruiksaanwijzing leest.

Hyaluronzuur bijwerkingen

Normaal gesproken zijn er weinig tot geen hyaluronzuur bijwerkingen wanneer het via de mond wordt ingenomen of plaatselijk op de huid/mond worden gebruikt.

Supplementen en injecties met hyaluronzuur moeten echter wel worden vermeden door zwangere vrouwen of tijdens borstvoeding, omdat het in de moedermelk lijkt te kunnen achterblijven en een negatief effect kan hebben op de zich ontwikkelende foetus of baby.

Het meeste onderzoek suggereert dat hyaluronzuur dermale fillers bij de behandeling van gezichtsrimpels, -plooien en -lijnen over het algemeen veilig is als patiënten de instructies van hun arts daarna opvolgen.

Sommige tijdelijke bijwerkingen na het krijgen van deze injecties zijn mogelijk, zoals milde ontstekingsreacties en gevoeligheid voor zonlicht, maar deze verdwijnen meestal binnen 2-7 dagen. Bijwerkingen van hyaluronzuur injecties komen wel voor als iemand permanente fillers krijgt.

Glucosamine verhoogt de productie van hyaluronzuur.

Als er complicaties optreden bij injecties met hyaluronzuurvullers, wordt soms hyaluronidase gebruikt om de effecten van de vullers ongedaan te maken. Hyaluronidases zijn enzymen die HA kunnen afbreken.

Op recept verkrijgbare en commerciële producten die hyaluronzuur bevatten worden meestal gemaakt van ofwel bacteriën die in een laboratorium worden gemaakt of bereid uit vogeleiwit en kraakbeen.

Mensen met allergieën voor eieren of veren kunnen deze producten beter niet gebruiken, omdat ze reacties en zelfs bloedingen kunnen veroorzaken. Als je allergieën hebt, lees dan altijd de ingrediënten en doseringsaanwijzingen zodat je niet onzeker bent over het type hyaluronzuur dat je binnenkrijgt.

Mensen die medicijnen gebruiken die de bloedstolling beïnvloeden, zoals warfarine (Coumadin) of aspirine, kunnen beter geen hyaluronzuur supplementen gebruiken omdat dit het risico op bloedingen kan verhogen.

Wat is Hyaluronzuur?

Ook bekend als Natriumhyaluronaat, is Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomende Polysaccharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.

Er zijn veel redenen om van Hyaluronzuur te houden! Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  • Als een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit. en het voorkomen van huidveroudering.
  • De antibacteriële eigenschappen zorgen dat Hyaluronzuur de wondgenezing bevordert.

PRO Tip: Circular Hydration Serum is een ultra voedend serum met maar liefst 4 verschillende soorten Hyaluronzuur.

Wat is hyaluronzuur? Zo werkt één van de populairste ingrediënten in de wereld van skincare

We snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet als het op je skincareroutine aankomt. Daarom zetten we alles wat je moet weten over hyaluronzuur op een rij.

Geen enkel ander ingrediënt houdt skincareliefhebbers zó in z’n greep als hyaluronzuur. Sterker nog, tegenwoordig is het moeilijk om een product te vinden zónder het ingrediënt. Maar wat is hyaluronzuur precies? En waarom wordt het zo veel gebruikt?

Het ingrediënt staat bekend om z’n capaciteit om vocht vast te houden (lees: het zou wel duizend keer zoveel water kunnen vasthouden als z’n eigen gewicht). Daarom lost het voor veel mensen hun huidproblemen, zoals het hebben van een droge huid, op, hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid er gezond uitziet en ook zo aanvoelt. Al hoef je óns niet op ons woord te geloven: hieronder leggen experts alles uit wat je moet weten over dit alles-in-één-ingrediënt. Lees verder om te zien waarom hyaluronzuur een onmisbaar ingrediënt is in jouw skincareroutine.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!