Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!
Blog

Alles over Hyaluronzuur voor een Droge Huid

Wat is hyaluronzuur?

Plastisch chirurg David Shafer legt uit dat hyaluronzuur (HA) een natuurlijk voorkomende molecule in ons lichaam is, die de vochtbalans van onze huid in stand houdt en de huid gehydrateerd houdt. Studies hebben aangetoond dat de molecule – die ook bekendstaat als een soort complexe suikersoort, genaamd glycosaminoglycanen – wondhelende eigenschappen heeft. Dit goedje bindt water aan moleculen om vocht vast te houden in onze opperhuid. Naarmate we ouder worden, neemt ons natuurlijke HA-niveau af. Dit leidt tot een verouderende en droge huid. Met behulp van hyaluronzuur kan dit weer worden aangevuld.

Ja, je kunt hyaluronzuur óók in voedsel vinden. Dermatoloog Michelle Henry legt uit dat het een complexe suikersoort is die voorkomt in veel dierlijke voedingsmiddelen, zoals melk, vis en gevogelte. Dermatoloog Shereene Idriss voegt hieraan toe dat bepaalde voedingsmiddelen de productie van hyaluronzuur in je lichaam kunnen ondersteunen. Collageenrijk eten, zoals bouillon, kan helpen een gezonde huid te behouden.

Wat is hyaluronzuur? Werking & bijwerkingen

Leer alles over de hyaluronzuur werking, wat hyaluronzuur is, eventuele hyaluronzuur bijwerkingen én het verschil met glucosamine, chondroïtine en collageen supplementen.

Maak kennis met: hyaluronzuur, wat je huid wel stralend kan houden en is ook goed voor je gewrichten. En dit alles zonder de schadelijke bijwerkingen van giftige huidproducten.

Hyaluronzuur wordt soms ook aanbevolen door dermatologen en omdat het de textuur en het uiterlijk van de huid kan verbeteren en gewrichtspijn en andere symptomen van veroudering kan verminderen.

Hyaluronzuur is waarschijnlijk het meest bekend omdat het wordt gebruikt in dure anti-aging serums, maar je vindt het ook in gewrichtsondersteunende formules, behandelingen tegen koortslip, oogdruppels en lippenbalsems.

Hyaluronzuur wordt soms aanbevolen door dermatologen.

Inhoud van dit artikel

hoe gaat dat in z'n werk?

Plastisch chirurgen dienen vaak Hyaluronzuurinjecties toe om verslapte huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de v oordelen ervan te ervaren! Wanneer je Hyaluronzuur topisch aanbrengt, haalt het vocht uit de omgeving (onthoud dat één molecule tot 1.000 keer haar eigen gewicht kan vasthouden)! Bovendien heeft het de mogelijkheid om vocht in de cellen te reguleren, waardoor het geleidelijk hydratatie aan de huid afgeeft, wat op zijn beurt fijne lijntjes verzacht en de algehele huid meer laat stralen.

PRO Tip: Dankzij de Active HydraMesh-technologie in het Hyaluronzuurcomplex van Skin Smoothing Cream, blijft je huid 48 uur lang gehydrateerd.

Hyaluronzuur-fillers

Bij cosmetische behandelingen komt hyaluronzuur het meest voor in tijdelijke fillers. Dr. Shafer legt uit dat deze hyaluronzuurinjecties de huid hydrateren en verfrissen, en rimpels gladstrijken. “Met een filler kun je volume en structuur toevoegen aan bepaalde delen van het gezicht”, zegt hij. “Er zijn verschillende HA-fillers, die van elkaar verschillen qua eigenschappen en kwaliteiten op het gebied van liften, opvullen, gladstrijken, duur, etc.”

Hoewel er veel verschillende HA-fillers bestaan, benadrukt Shafer dat, als je een behandeling wil ondergaan, het belangrijk is om te kiezen voor fillers die zijn goedgekeurd in een gelicentieerde praktijk. “Je wil zeker weten wat er in je gezicht wordt geïnjecteerd”, zegt hij. “Kies voor een specialist met ervaring en een drukke praktijk die al duizenden behandelingen heeft uitgevoerd.”

Dr. Shafer benadrukt tot slot dat fillers omkeerbaar zijn als je niet tevreden bent met de resultaten. Artsen gebruiken namelijk een enzym genaamd hyaluronidase om de fillers af te breken. “Dit is de enige categorie fillers met een effectief tegengif”, aldus dr. Shafer. “Het is een gamechanger en tevens een belangrijke veiligheidsfactor.”

Wat doet hyaluronzuur?

Maar wat doet hyaluronzuur dan precies in de huid? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is hyaluronzuur een kampioen in het binden met water. Oftewel, de stof is in staat op water in je huid beter vast te houden. En vochtverlies te beperken.

Hyaluronzuur kan in verschillende vormen worden toegevoegd aan cosmetica. Hierin verschillende deze vormen onderling met name in moleculair gewicht. Makkelijk gezegd heb je hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht, laag moleculair gewicht en ultra laag moleculair gewicht. De regel is: hoe lager het moleculair gewicht van hyaluronzuur is, hoe dieper hyaluronzuur de huid in kan dringen.

Hyaluronzuur met hoog moleculair gewicht

Om die reden hydrateert hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht vooral de oppervlakkige huidlaag. Bovendien helpt hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht ook om andere stoffen dieper de huid in te brengen. Je ziet deze vorm daarom vooral in serums terugkomen. Een serum breng je dag-,- of nachtcreme namelijk dieper de huid in.

Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht

Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht daarentegen, kan net wat dieper de huid indringen. Het hydrateert de huid daarom ook op een dieper niveau, maar alsnog vooral in de epidermis (bovenste huidlaag). Cosmetische stoffen zijn namelijk gewoonweg te groot om de diepere huidlagen te bereiken.

Hyaluronzuur ultra laag moleculair gewicht

Hylaronzuur met een ultra laag moleculair gewicht wordt gezien als een controversieel ingrediënt. Volgens verschillende studies zou deze vorm van hyaluronzuur werken als een soort signaalstof. Dat informatie doorgeeft over eventuele ontstekingen.


Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid ervan. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een breed scala aan huidcondities. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat de huid de hele dag gehydrateerd blijft.

Het is ook een uitstekende keuze voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Wij produceren minder natuurlijk Hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het extern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige, gevoelig geworden of acne gevoelige huid.

Voor 16:00 besteld: dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf € 75
Klantenservice met jaren ervaring
Gratis sample bij je bestelling!